Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Πώς μας φάνηκε η "Χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου";

Το βράδυ της Δευτέρας προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της νέας κωμικής σειράς του Mega με τίτλο "Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου". Το σίριαλ παρουσιάζει μια σειρά από αναποδιές και κωμικοτραγικές καταστάσεις που βιώνει ένα ζευγάρι την τελευταία εβδομάδα πριν από τον γάμο του. Με ένα πλούσιο καστ και ονόματα όπως ο Μάκης Παπαδημητρίου, η Αθηνά Οικονομάκου, η Αριέττα Μουτούση και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η σειρά είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού πριν καν δει κάποιο δείγμα της.

Η πρεμιέρα ήταν καλή. Μια πρωτότυπη -σχετικά- ιδέα, που αποδόθηκε ικανοποιητικά για το ελληνικό κοινό από την Κατερίνα Λαμπιθιανάκη. Απολαυστικός στον ρόλο του ο Μάκης Παπαδημητρίου και παραδόξως ενδιαφέρουσα η συνύπαρξή του με την Αθηνά Οικονομάκου. Απόλυτα ταιριαστοί οι Σκιαδαρέσης-Μουτούση στον ρόλο των πεθερικών αλλά και η Ελένη Καλλία που υποδύεται την αριστοκράτισσα γιαγιά της νύφης. Αξίζει να σημειωθεί η μοντέρνα σκηνοθετική ματιά του Στέφανου Μπλάτσου που ξεφεύγει από την μέχρι πρότινος μηχανική σκηνοθεσία στην κωμωδία αλλά και η προσεγμένη φωτογραφία στα περισσότερα μέρη της σειράς. Ήδη από την περσινή σεζόν, το Μεγάλο κανάλι με τις "Ηρωίδες" του ίδιου σκηνοθέτη, το "Κάτω Παρτάλι" σε σκηνοθεσία Αμαλίας Γιαννίκου και την "Εθνική Ελλάδος" του Αντώνη Αγγελόπουλου, έδειξε την πρόθεσή του να παράξει σειρές με σύγχρονη εικόνα και καλή φωτογραφία.

Άσχημη η εικόνα των βοηθητικών ηθοποιών σε μικρότερους ρόλους που μετέτρεπαν τη σειρά σε σκετσάκι της έκτης δημοτικού. Στα αρνητικά θα συγκαταλέξω και την παρουσία της Αθηνάς Οικονομάκου που ακόμη αναζητεί τον εαυτό της στην κωμωδία. Όσο για το σενάριο μπορεί να είναι δουλεμένο, ωστόσο δεν υπόσχεται γέλια μέχρι δακρύων. Η σειρά μοιάζει περισσότερο με ρομαντική κομεντί με ορισμένες έξυπνες ατάκες.

Το πρώτο δείγμα ήταν καλό και αναμένουμε την συνέχεια... Άλλωστε, ηθοποιοί όπως η Μαρία Κωνσταντάκη, ο Νίκος Νικολάου και η Γιούλικα Σκαφιδά, θα κάνουν την εμφάνισή τους προσεχώς.

Αν μου ζητούσατε μία βαθμολογία, θα έδινα 7/10 με περιθώρια βελτίωσης!

Μαρίνα Κίτση
marina.kitsi.lol@gmail.com