Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ο Νίκος Σαμοΐλης σε μια αποκλειστική συνέντευξη μόνο στο "Tv media"!

Ο Νίκος Σαμοΐλης μπορεί να έχει πίσω του μια 16ετή πορεία στην τηλεόραση, όμως ο περισσότερος κόσμος τον γνώρισε καλύτερα πριν λίγα χρόνια μέσα από την συχνότητα του Alpha και την επιτυχημένη για δύο σεζόν εκπομπή "Για λογαριασμό σας". Μετά τον Alpha βρέθηκε στο Alter και μαζί με την Ράνια Θρασκιά παρουσιάσανε για ελάχιστο διάστημα την εκπομπή "Υπάρχει Λύση". Το κανάλι έκλεισε και εδώ και κάποιους μήνες ο Νίκος απουσιάζει από την τηλεόραση. Δηλώνει όμως παρών με το "mediako παιδί" του, όπως αποκαλεί, το site του fpress.gr.

-Πριν ξεκινήσουμε, σε τι φάση σας πετυχαίνουμε αυτή την περίοδο;
Σε πολύ καλή φάση. Ασχολούμαι πάρα πολύ με το δικό μου mediaκο «παιδί», το fpress.gr, το οποίο πρέπει να σας πως ότι παρά την μικρή του ηλικία στον διαδικτυακό « αέρα» πάει πάρα πολύ καλά, ενώ γράφω και σε εβδομαδιαία εφημερίδα. Όμως το σημαντικότερο όλων είναι ότι αφιερώνω παραπάνω χρόνο στους δύο γιους μου, τον Ιωάννη και τον Νικόλα, που είναι το ελιξίριο της ευτυχίας για εμένα και την σύζυγο μου. 

-Η χώρα μας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο βρίσκεται σε πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο. Πώς πιστεύετε ότι φτάσαμε σαν χώρα σε αυτό το οικονομικό κυρίως αδιέξοδο;
Από την ρεμούλα, την ασυδοσία, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, την ανικανότητα και το προσωπικό συμφέρον των πολιτικών, αλλά και από την αδιαφορία μεγάλου μέρους της κοινωνίας που συναινούσε ασυναίσθητα με την ψήφο του σε όλα αυτά.

-Υπάρχει κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή και αν ναι, τι σημαίνει αυτό για εμάς;
Δεν νομίζω ότι είναι χρήσιμο για κανέναν να κάνει τέτοιου είδους εκτιμήσεις αυτή την στιγμή, διότι είναι παρακινδυνευμένες. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν μετά τις εκλογές, καθώς τότε θα ξέρουμε αν θα έχουμε κυβέρνηση, ποια θα είναι αυτή και ποιος είναι ο προσανατολισμός της. Οπότε ας περιμένουμε λίγο.

-Σε τι βάθος χρόνου η Ελλάδα θα μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της;
Θα εξαρτηθεί από την ικανότητα και την διάθεση αυτών που θα κληθούν να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας την επομένη των εκλογών. Αν καταλάβουν ότι θα πρέπει να δουλέψουν για το καλό της χώρας και των πολιτών της και όχι για τα κάθε λογής συμφέροντα όπως έκαναν εδώ και χρόνια τότε νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Η Ελλάδα μας έχει τα «προσόντα» για να μεγαλουργήσει. Αρκεί να τα αξιοποιήσουν οι πολιτικοί μας ταγοί.

-Εδώ και ένα χρόνο, έχετε και το δικό σας διαδικτυακό σπίτι, το Fpress.gr. Ένα site που αυτή την περίοδο είναι πιο χρήσιμο από κάθε άλλο για τον καθένα μας. Τι μπορεί κανείς να βρει μέσα σε αυτό;
Όλα όσα αφορούν στο πορτοφόλι του καθενός μας. Το fpress.gr  έχει πετύχει να είναι ο καθημερινός «σύμβουλος» του αναγνώστη για θέματα εφορίας, ασφάλισης, δανείων, καρτών κατανάλωσης, ακινήτων κλπ. Εμείς στο fpress.gr δεν «κυνηγάμε» την είδηση, απλά και μόνο για να την δημοσιεύσουμε. Κάνουμε το βήμα παραπάνω. Αναλύουμε το τι μπορεί να σημαίνει η είδηση για την τσέπη μας. Πόσο θα μας κοστίσει η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης, τι σημαίνει η αύξηση των τεκμηρίων και πόσο θα επιβαρυνθούμε, άσχετα από το τι εισόδημα δηλώνουμε, πως μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ρύθμιση των δανείων μας και πόσο θα μας κοστίσει και πολλά άλλα. Παράλληλα στο fpress.gr λανσάραμε πρώτοι, τα εργαλεία για τον online υπολογισμό του προστίμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, ημιυπαίθριων χώρων, τον υπολογισμό για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού και πολύ πρόσφατα το εργαλείο που μας δίνει την δυνατότητα να βρούμε την φθηνότερη βενζίνη στη γειτονιά μας με ένα κλικ.

-Ξεκινήσατε μια εκπομπή σε ένα κανάλι που σιγά-σιγά έσβηνε. Πώς αισθανθήκατε όταν σταμάτησε να εκπέμπει πρόγραμμα το Alter;
Όπως αντιλαμβάνεστε δεν ήτανε και η καλύτερη στιγμή στην 16ετή μου τηλεοπτική πορεία.

-Θα σας ενδιέφερε το ενδεχόμενο να επιστρέψετε και πάλι στην τηλεόραση;
Αυτή είναι η δουλειά μου. Εγώ δεν είμαι περαστικός που ήρθα για να παρουσιάσω μια εκπομπή που έτυχε να προβάλει κάποιο κανάλι. Αυτό κάνω από τον Μάρτιο του 1996. Αρα ασφαλώς και με ενδιαφέρει και συζητώ για την επόμενη σαιζόν.

-Αυτό που έγινε στο Alter πιστεύετε πως θα παρασύρει και άλλα μέσα ενημέρωσης;
Πιστεύω ότι δεν θα τα παρασύρει το Alter, αλλά η οικονομική συγκυρία. Οσοι έστηναν ένα μέσο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, τελείωσαν. Θα μείνουν αυτοί που η δημοσιογραφία είναι η δουλειά τους και έχουν να «πουλήσουν» κάτι χρήσιμο στον αναγνώστη. Δυστυχώς και η φούσκα των media έσκασε και την πληρώνουν οι εργαζόμενοι

-Τι σας αρέσει να παρακολουθείτε περισσότερο στην τηλεόραση και τι είναι αυτό που δεν αντέχετε με τίποτα;
Γενικά στην τηλεόραση παρακολουθώ προγράμματα που με χαλαρώνουν. Παρόλα αυτά πιστέψτε με αντέχω τα πάντα. Τα έχω δει όλα.

-Ειδικά αυτή την περίοδο που η επικαιρότητα είναι ραγδαία, ποιο τηλεοπτικό πρόσωπο εμπιστεύεστε για τον ενημέρωσή σας;
Θα σας φανεί εγωιστικό, αλλά όταν κινείσαι στον χώρο αντιλαμβάνεσαι εύκολα αν υπάρχει σκοπιμότητα ή όχι την ώρα που διαβάζεις ή ακούς μία είδηση. Υπάρχουν μέσα που είναι αντικειμενικά, υπάρχουν και μέσα που προσβλέπουν σε κάτι. Αυτή την περίοδο εμπιστεύομαι την δική μου πληροφόρηση, εκτίμηση και αξιολόγηση.