Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο Στέλιος Καλαθάς μιλάει στο " Tv media " για όλα!!!

Ο Στέλιος Καλαθάς αυτή την περίοδο ενσαρκώνει τον Δημήτρη Μπέλλο στην πολύ επιτυχημένη σειρά του Mega " Τα μυστικά της Εδέμ ", ενώ παράλληλα ετοιμάζει και την παράσταση " Οι χάρτινοι ήρωες του Τσέχωφ ". Ο Στέλιος έχει συμμετάσχει σε πολλές και σημαντικές δουλειές, ενώ ο ρόλος που έχει ξεχωρίσει είναι αυτός του Θεού Απόλλωνα στην Ορέστεια του Αισχύλου. Επίσης κάνει μεταγλωττίσεις 15 χρόνια τώρα, έχει δανείσει την φωνή του σε πολλούς ήρωες, όπως τον Αστυνόμο Σαϊνη, αλλά και σε πολλά ντοκιμαντέρ τα οποία αγαπά ιδιαίτερα.


-Σε τι φάση βρίσκεσαι αυτή την περίοδο Στέλιο; Ετοιμάζεις κάτι νέο;
Αυτή την περίοδο διδάσκω και σκηνοθετώ σε δύο ομάδες στο δήμο Περάματος, όπου ετοιμάζουμε την παράσταση " Χάρτινοι ήρωες του Τσέχωφ ". Ένα έργο που βασίζεται σε κείμενα του μεγάλου ρώσου συγγραφέα. Επίσης παρουσιάζω την εκπομπή Auto Marine με αυτοκίνητα.

-Δημήτρης Μπέλλος. Ένας ρόλος που αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς έχει εξελιχθεί. Μίλησέ μας για αυτόν.
Είναι μια μεγάλη πρόκληση ο Μπέλλος για εμένα. Γιατί έχει πολλές πτυχές και αρκετές ανατροπές. Με ξαφνιάζει και εμένα τον ίδιο, για αυτό και έχει αυτή την δυναμική.

-Στα επόμενα επεισόδια ο Μπέλλος θα αποδράσει και θα απαγάγει την μητέρα της Νόρας. Τι θέλει να πετύχει με αυτό;
Εκδίκηση. Μην ξεχνάμε ότι νιώθει πληγωμένος, αλλά και προδομένος αφού έχουν σκοτώσει τον αδελφό του, δεν του δίνουν τα διαμάντια και τον πρόδωσε και η γυναίκα του.

-Στην πορεία σου στον χώρο έχεις συμμετάσχει σε πολλές δουλειές. Ποιες από αυτές ξεχωρίζεις και γιατί;
Όλες οι δουλειές είναι ένα μαγικό ταξίδι. Από κάθε μια ο ηθοποιός παίρνει εμπειρίες και προχωρά παρακάτω.

-Υπάρχει κάποιος αγαπημένος ρόλος από αυτούς που έχεις ενσαρκώσει;
Τον Θεό Απόλλων στην Ορέστεια του Αισχύλου. Νομίζω είναι ένας ρόλος που ονειρεύεται κάθε ηθοποιός να παίξει και μάλιστα ήμουν από τους τυχερούς που είχα για σκηνοθέτη τον Γιώργο Μιχαηλίδη, ένα σπουδαίο δάσκαλο που έστησε μια υπέροχη παράσταση.

-Θέατρο ή τηλεόραση;
Θέατρο...Είναι η κορωνίδα των τεχνών. Όλα τα άλλα έπονται.

-Ασχολείσαι πολλά χρόνια και με την μεταγλώττιση. Πώς είναι σαν εμπειρία να δανείζεις την φωνή σου;
Είναι συναρπαστικό! Δεν δανείζεις μόνο την φωνή, αλλά προσπαθείς να ερμηνεύσεις πάνω στα υποκριτικά μέσα του άλλου-ξένου ηθοποιού.

-Επιπλέον διδάσκεις και κάποια σεμινάρια. Μίλησέ μας για την " Συναισθηματική διαλεκτική ".
Η " ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ " είναι μια μέθοδος υποκριτικής που μας μαθαίνει μέσα από απλές ασκήσεις να ενεργοποιούμε και να ελέγχουμε τα επτά βασικά μας συναισθήματα. Μετά έρχεται το θεατρικό κείμενο, η ορθοφωνία, η γλώσσα σώματος και όλο καταλήγει σε τέχνη θεάτρου, αλλά κυρίως τέχνη ζωής. Δεν απευθύνετε μόνο σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το θέατρο, αλλά σε όποιον θέλει να βελτιώσει το συναισθηματικό του κόσμο. Γίνεται κάθε Τρίτη στο Art-studio Φακάνας ( Λεωφόρος Ποσειδώνος 3-Φάληρο ).

-Τέλος, υπάρχει κάτι που θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες για εσένα και δεν σε έχουν ρωτήσει ποτέ;
Θα ήθελα να πω ότι αξίζει να είμαστε πιο γενναιόδωροι με τα συναισθήματά μας στους άλλους, γιατί δεν περνάμε μόνο κρίση οικονομική, αλλά πάνω από όλα κρίση σχέσεων.