Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Στο μικροσκόπιο του "Tv media" η prime time του Mega!

Μια βδομάδα μετά την εισαγωγή του Mega στην prime time ζώνη με πρωτογενές πρόγραμμα (αρχικά στο slot 21:00-22:00), μελέτησα την πορεία των προγραμμάτων και διαπίστωσα το μεγάλο λάθος του Megaλου καναλιού. Το "Δεν έχω λόγια" δεν απέδωσε και δεν κατάφερε να προσελκύσει μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού! Τι ήταν, όμως, αυτό που απέκλεισε το τηλεπαιχνίδι από το τηλεκοντρόλ του θεατή;

Η περασμένη εβδομάδα απέδειξε περίτρανα πως το κοινό δεν παρακολουθεί καθημερινά τηλεπαιχνίδια στην prime time ζώνη. Η ιδέα του σταθμού ήταν έξυπνη αφού προσπάθησε να χτυπήσει τα μεγαθήρια, "Μουρμούρα" και "Μπρούσκο", με κάτι τελείως διαφορετικό. Ο τηλεθεατής, όμως, θέλει εκείνη την ώρα να χαλαρώσει με μία σειρά με έξυπνες και σύγχρονες ατάκες όπως το "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα" ή να παρακολουθήσει ένα σήριαλ πλοκής όπως το "Μπρούσκο". Η ζώνη 9-10 έχει πιστούς τηλεθεατές που την παρακολουθούν κάθε βράδυ κι έτσι το καθημερινό τηλεπαιχνίδι επαναλαμβάνεται και κουράζει τον θεατή. Σημαντικό πλήγμα για το "Δεν έχω λόγια" πιστεύω πως θα αποτελέσει και η εισαγωγή της κωμικής σειράς "Τρελή οικογένεια" του Star κάθε Πέμπτη και Παρασκευή που έχει συγκεντρώσει πολύ θετικά σχόλια για τα δύο πρώτα επεισόδιά της.

Αν πάντως εκεί στο Mega θέλουν να σώσουν το "Δεν έχω λόγια" θεωρώ πως πρέπει να το μετακινήσουν στην απογευματινή ζώνη και συγκεκριμένα το 6-7. Εκεί θα κονταροχτυπηθεί με το "Άκου τι είπαν" και το "Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου". Ίσως ο ογκόλιθος Χρήστος Φερεντίνος θεωρείται αήττητος, όμως ένα αξιόλογο τηλεπαιχνίδι όπως το "Δεν έχω λόγια" μπορεί να λειτουργήσει απειλητικά. Άλλωστε το τούρκικο σήριαλ "Ραγισμένες καρδιές", που προβάλλει ο σταθμός στην συγκεκριμένη ζώνη, σημειώνει απογοητευτικά νούμερα σε σχέση με το δελτίο που προηγείται και το "Δαχτυλίδι της φωτιάς" που έπεται. Μην ξεχνάμε πως η ζώνη αυτή ενδείκνυνται απόλυτα για τηλεπαιχνίδια, αφού δεν υπάρχουν σταθεροί τηλεθεατές αλλά κοινό που αναζητεί ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα.

Αν τώρα με ρωτάτε τι πρέπει να βάλει το Mega στο 9-10, θα σας πω κάτι που συνδυάζει τα δύο στοιχεία που προανέφερα και φέρνουν τηλεθεάσεις στη ζώνη, κωμωδία και πλοκή. Μια καθημερινή κωμική σειρά όπως εκείνες που δημιούργησε ο σταθμός πριν χρόνια και άφηναν κάθε αντίπαλο σε μονοψήφια ποσοστά. Η "Πολυκατοικία" και οι "Βασιλιάδες" του ίδιου σταθμού και πιο πρόσφατα οι "Συμμαθητές" του ΑNT1, αποτελούν απόδειξη του ότι η καθημερινή κωμωδία πλοκής ταιριάζει απόλυτα στο ελληνικό κοινό.

Αυτά και για σήμερα! Πολλές προτάσεις έκανα για το Mega και επειδή πληροφορούμαι πως σχεδιάζει ριζική αναδιάρθρωση μετά τις γιορτές, ποιος ξέρει ίσως κάτι από τα παραπάνω εμπνεύσει τους ιθύνοντες του σταθμού!

Μαρίνα Κίτση
marina.kitsi.lol@gmail.com