Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ: Το άδοξο τέλος και η επανακυκλοφορία 9 μήνες μετά! Όλες οι λεπτομέρειες!

Ιστορικό:
-Την 5η Σεπτεμβρίου, το περιοδικό "Μίκυ Μάους" στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ανακοινώνει ότι το τεύχος της επόμενης μέρας θα είναι και το τελευταίο. Το τελευταίο τεύχος ήταν διπλό με 164 σελίδες και βγήκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 ενώ παράλληλα όλα τα κόμικς της Ντίσνευ παραμένουν κλειστά μέχρι κάποια εποχή.

-Στις 20 Ιουνίου 2014, το περιοδικό επανακυκλοφόρησε από τις Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε., θυγατρική της εφημερίδας "Καθημερινή", αρχίζοντας την αρίθμηση ξανά από το 1. Το νέο περιοδικό είναι παρόμοιο με το παλιό, αλλά δύο εκατοστά ψηλότερο.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το "comicstrades.me" που δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες:
"Όπως είχε αναγγελθεί πριν δύο εβδομάδες, σήμερα (Παρασκευή) κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του "Μίκυ Μάους" από την Καθημερινή. Το τεύχος έχει τον αριθμό 1, αρχίζοντας την αρίθμηση από την αρχή. Στο εξώφυλλο βλέπουμε το νέο λογότυπο, που είναι με παρόμοια, αλλά όχι ίδια γράμματα με το παλιό, αλλά σε δύο σειρές. Η εικόνα του εξωφύλλου είναι αυτή τού Topolino 3000, κάπως συνεπτυγμένη, για να αφαιρεθεί το "3000". Αν δεν είχε διακοπεί η κυκλοφορία τού περιοδικού, κανονικά, την περασμένη εβδομάδα θα βλέπαμε αυτό το εξώφυλλο, τροποποιημένο να λέει "2500". Τώρα, που η αρίθμηση ξανάρχισε από το 1, θα πρέπει να περιμένουμε (ή, μάλλον, να περιμένετε, οι νεώτεροι εξ υμών) 48 χρόνια, για να δούμε (δείτε) το δισχιλιοστό πεντακοσιοστό τεύχος!"