Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Η "Ιστορία του κόσμου" ξεκινά απόψε στις 23:10 στη ΝΕΡΙΤ!

Η Ιστορία ως δράμα, ως περιπέτεια, ως πεπρωμένο. 

Ταξιδεύοντας μέσα στο χρόνο και σε όλη την υδρόγειο, σε κρίσιμες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας, η σειρά συμπαραγωγής BBC, Discovery Channel και Open University, επιχειρεί έναν απολογισμό του ανθρώπινου πολιτισμού.

Ζωντανεύοντας 70.000 χρόνια της ιστορίας του ανθρώπου, μας ταξιδεύει σε κρίσιμες περιόδους της ιστορίας, όταν μεγάλα και καθοριστικά γεγονότα διαδραματίζονται για όλη την ανθρωπότητα.
Καταγράφει την ιστορία των ανθρώπων και των πολιτισμών τους, των επιτυχιών αλλά και των αποτυχιών τους, την εξέλιξη και ανάπτυξη του ανθρώπου καθώς και όλες τις μεγάλες αλλαγές ανά τους αιώνες, από τους πρώτους κατοίκους της Μεσοποταμίας, της Βαβυλωνίας και της Αιγύπτου, μέχρι τη Γαλλική και τη Βιομηχανική Επανάσταση.

Συνδυάζοντας δραματοποιημένες αναπαραστάσεις με εξαιρετικά γραφικά, η σειρά ανακατασκευάζει το παρελθόν και αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο στρατιωτικές δράσεις και εκστρατείες, ερωτικές ιστορίες και δολοφονίες, ιατρικές ανακαλύψεις αλλά και τα φυσικά φαινόμενα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη κοινή μας ιστορία.

Σε κάθε επεισόδιο αναλύονται κρίσιμες στιγμές της ιστορίας, στο σημείο όπου διαδραματίστηκαν τα εκάστοτε γεγονότα. Ο φακός μας ξεναγεί σε τοποθεσίες εκπληκτικής ομορφιάς, όπως η Κοιλάδα των Βασιλέων, ο Πήλινος στρατός στην Κίνα, οι γραμμές στην έρημο Νάσκα του Περού και το παλάτι της Κνωσού.