Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ο Λάμπρος Φισφής σε μια αποκλειστική συνέντευξη μόνο στο "Tv media"!

Ο Λάμπρος Φισφής μπήκε ξαφνικά στις ζωές μας την σεζόν που μας πέρασε! Ήταν 1η του Μάρτη, Πέμπτη βράδυ όταν ξεκίνησε το "Κάψε το σενάριο" και όλοι περίμεναν να δουν τι θα είναι αυτό το καινούργιο πρόγραμμα που ξεκινά στο Mega! Η εκπομπή όχι μόνο πήγε πολύ καλά, αλλά η μεγάλη της απήχηση οδήγησε τους συντελεστές της να κάνουν "tour" σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το οποίο τελειώνει σήμερα με τεράστια επιτυχία. Το Λάμπρο βέβαια μπορεί να τον γνωρίσαμε καλύτερα φέτος, αλλά τον πρωτομάθαμε ως σεναριογράφο της κωμικής σειράς του Mega "Η γενιά των 592 ευρώ"!

-Πρώτα από όλα Λάμπρο, θέλω να μου πεις αν θα συνεχίσετε και του χρόνου το "Κάψε το σενάριο"; 
Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Γενικώς το κλίμα είναι θετικό από όλες τις πλευρές αλλά δεν έχουμε κάτι σίγουρο. Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά στην τηλεόραση οπότε αν δεν μας ξαναδώ στο γυαλί, δεν θα είμαι σίγουρος ότι και να μου πουν.

-Η εκπομπή πήγε πολύ καλά σε ότι αφορά την τηλεθέαση. Είχες άγχος για το πώς θα την υποδεχτεί το κοινό;
Η αλήθεια είναι ότι είχα τόση δουλειά που δεν πρόλαβα να αγχωθώ για το πως θα υποδεχτεί το κοινό την εκπομπή. Ήμουν αγχωμένος με πολλά άλλα πράγματα. Παρόλα αυτά ήξερα ότι είναι μια ιδιαίτερη εκπομπή με ιδιαίτερο χιούμορ και ότι είναι μια από αυτές τις εκπομπές που ή θα λατρέψεις ή θα μισήσεις. Όπως και έγινε.

-Τώρα σε πετυχαίνουμε στο tour που κάνετε οι "Καμμένοι". Πώς τα περνάτε; Το tour πήγε πάρα πολύ καλά! Ήρθε πάρα πολύς κόσμος και όλες οι παραστάσεις μας ήταν sold out, ενώ πολλές φορές είχαμε και πολύ κόσμο που ήρθε αλλά δεν μπήκε με αποτέλεσμα να έχουμε αφήσει ανειλημμένες υποχρεώσεις σε κάποιες πόλεις. Το πολύ ωραίο με αυτή την περιοδεία ήταν ότι συναντήσαμε live το κοινό που μας έβλεπε στην τηλεόραση.

-Οι σχέσεις μεταξύ σας πώς είναι; Πιάνεστε καθόλου μαλλί με μαλλί ή τζίφος; 
Μαλλί με μαλλί δεν πιανόμαστε, γιατί πολλοί από εμάς χάνουμε μαλλιά και προσπαθούμε να τα διατηρήσουμε. Προφανώς όμως και υπάρχουν στιγμές που διαφωνούμε σε πράγματα!

-Πήρατε πολλές αναβολές μέχρι να βγείτε στον αέρα. Γιατί; Υπήρχε κάτι που δεν άρεσε στην αρχή και το διορθώσατε; 
Οι πιο πολλές αναβολές που πήραμε είχαν να κάνουν με τον προγραμματισμό του καναλιού. Προσπαθούσαμε να βρούμε μια ιδανική ημερομηνία για την πρεμιέρα και όλο κάτι γινόταν που το χάλαγε.
(Για την συνέχεια της συνέντευξης πατήστε στο "Διαβάστε περισσότερα"!)

-Ειλικρινά τώρα, ότι βλέπουμε είναι πράγματι χωρίς σενάριο και πρόβα; (Εκτός τα μαντάτα και τα video)
Ναι, όλα τα άλλα είναι αυτοσχεδιαστικά. Προφανώς και υπάρχει μια προετοιμασία, αλλά δεν θα το έλεγα πρόβα. Είναι πιο πολύ σαν γύμνασμα. Εξασκούμε τους κωμικούς μας μυς.

-Τι πρέπει να έχει κάποιος για να κάνει stand up comedy; 
Για να κάνει κάποιος stand up comedy πρέπει να κάνει πολλά πράγματα, αλλά αρχικά θα πρέπει να τολμήσει να ανέβει στην σκηνή και να σταματήσει να το αναβάλει. Να τολμήσει να το κάνει και αν του αρέσει μετά να ξεσκιστεί στην δουλειά.

-Ποιο από όλα τα πρόσωπα που εμφανίζονται καθημερινά στην τηλεόραση σε εμπνέει περισσότερο να το σατιρίσεις; 
Δεν έχω κάποιο αγαπημένο. Μέσα στην χρονιά που πέρασε μου έδωσαν τροφή για αστεία, πολλά διαφορετικά πρόσωπα. Πάντως, πάντα με ιντριγκάρει να πηγαίνω σε δύσκολα προς σάτιρα πρόσωπα, άτομα που δεν κάνουν μπαμ.

-Σε αγχώνει όλη αυτή η κατάσταση που επικρατεί με την κρίση; Σε έχει επηρεάσει ψυχολογικά; Νομίζω ότι η κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες ψυχολογικά. Είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης. Προφανώς και με αγχώνει αλλά θέλω να πιστεύω ότι είναι μια περίοδος προσαρμογής και ότι σύντομα (σε 10-15 χρόνια) θα φτιάξουν τα πράγματα.
-Στην καθημερινότητά σου είσαι όπως και στην τηλεόραση, τόσο χαβαλές; 
Ανάλογα σε ποια φάση θα με πετύχεις. Αν είμαι χαλαρός και δεν δουλεύω τότε ναι, θα κάνω χαβαλέ!

-Χρόνος για προσωπική ζωή υπάρχει ή μπακούρι; 
Πιο αριστοτεχνικό τρόπο για να ρωτήσεις αν έχω σχέση, δεν νομίζω ότι μπορούσες να βρεις. Επίσης, πιο αριστοτεχνικό τρόπο για να μην απαντήσω ούτε εγώ μπορούσα να βρω.