Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η Μαρίνα Σάττι σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο "Tv media"!

Μια συνέντευξη που πραγματικά αξίζει να διαβάσετε! Η Μαρίνα Σάττι που έγινε γνωστή στο κοινό μέσα από την συμμετοχή της στο "Steps" του ΑΝΤ1 έχει κάνει πραγματικά πολλές και εξαιρετικές συνεργασίες και μας μιλάει για αυτές.

-Μαρίνα, σε τι φάση σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο; 
Πριν ενάμιση μήνα περίπου γύρισα απ' τη Βοστώνη. Σπούδασα ενορχήστρωση και παραγωγή και film scoring στο Berklee College of Music. Είμαι σε φάση αναδιοργάνωσης και προσαρμογής στα νέα δεδομένα, σιγά σιγά ετοιμάζω το δικό μου project και συζητάω για κάποιες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας και κάποια φεστιβάλ στο εξωτερικό. Επίσης, θα γράψω μουσική για την ταινία μικρού μήκους Cigarettes, του Ηλία Μπένου- στις μέρες μας είναι σπάνιο οι δουλειές να έχουν original μουσικές συνθέσεις που έχουν γραφτεί πάνω στα μέτρα της εικόνας και του ύφους της εκάστοτε ταινίας- νομίζω ότι αυτή η δουλειά θα συζητηθεί.

-Θα σε πάω γρήγορα στα τηλεοπτικά και συγκεκριμένα στο Steps όπου σε γνωρίσαμε την περασμένη σεζόν ως Εύα. Αρχικά έχεις κάποια ενημέρωση από τον ΑΝΤ1 για το πότε θα προβληθούν τα υπόλοιπα 7 επεισόδια της σειράς; 
Απ' όσο ξέρω, θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

-Στο Steps υποδύεσαι την Εύα. Βρίσκεις κοινά στοιχεία με εσένα;  

Μοιάζουμε στον ενθουσιασμό και την ξεροκεφαλιά! Χαχα!

-Πώς θα εξελιχθεί ο ρόλος σου στα τελευταία 7 επεισόδια της σειράς; 

Χμ, δεν θέλω να πω πολλές λεπτομέρειες...Θα πω μόνο ότι εμφανίζονται νέα πρόσωπα κι ότι ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή της Εύας με πολλές αστείες και συγκινηνητικές στιγμές.

-Σε στεναχώρησε το γεγονός πως η σειρά είχε μείνει για πολύ καιρό στο συρτάρι; Φοβήθηκες κάποια στιγμή πως δεν θα βγει ποτέ στον αέρα;
 Να σου πω την αλήθεια, στην αρχή περίμενα να βγει- είχαμε δουλέψει όλοι πολύ σκληρά και ήθελα να δω το αποτέλεσμα αυτών των κόπων- αργότερα όμως το ξέχασα. Πίστευα, όμως, ότι σε κάποια στιγμή θα έβγαινε. Δεν πίστευα ότι μια δουλειά σαν το Steps θα έμενε στο συρτάρι.

-Κεφάλαιο μεταγλώττιση. Έχεις δανείσει την φωνή σου αλλά και έχεις τραγουδήσει σε αρκετές παιδικές ταινίες. Πώς είναι σαν εμπειρία; Ξεχωρίζεις κάποια ταινία; 

 Είναι απ' τα πιο ευχάριστα και ξέγνοιαστα πράγματα που κάνω. Όποτε φεύγω απ' το στούντιο νιώθω σαν άλλος άνθρωπος, σαν να πηγαίνω για λίγο σε άλλη πραγματικότητα. Δύο απ' τις πιο αγαπημένες ταινίες που έχω κάνει είναι "Τα πρώτα χρόνια της Άριελ" (Μικρή Γοργόνα ΙΙΙ) και η "Τίνκερμπελ και ο χαμένος θησαυρός". 

-Διάβασα όλα όσα έχεις κάνει σε τόση μικρή ηλικία και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Πες μας κάποια από αυτά. Πολλές συνεργασίες με σημαντικά ονόματα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ειλικρινά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. 

στην σκηνή με τον Bobby McFerrin
Πρώτη για εμένα έρχεται η συνεργασία μου με τον Bobby McFerrin. Είναι μεγάλος δάσκαλος και πρωτοπόρος. Οι πιο πολλοί θα τον ξέρουν απ´την επιτυχία του "don't worry, be happy" αλλά βασικά ήταν αυτός που έκανε την acappela φωνητική μουσική δημοφιλή και που κατήργησε, κατά κάποιο τρόπο, το ρόλο της μπάντας στα σόου του. Οι πρόβες μας διήρκησαν 6 μήνες περίπου, σαν σεμινάρια, κι αυτή η εμπειρία με βοήθησε να εξελιχθώ και να βρω την αλήθεια μου μέσα απ'τη μουσική.
Μια άλλη πολύ ξεχωριστή στιγμή για εμένα, ήταν το ευρωπαϊκό τουρ που έκανα με την European Jazz Orchestra το 2009. Ταξίδεψα σε 10 νέες χώρες με 20 νέους, αφοσιωμένους μουσικούς- αυτό το τουρ ήταν ο λόγος που με έκανε να πάρω την απόφαση να πάω στο εξωτερικό για σπουδές. Η Αμερική ήταν η καλύτερη φάση της ζωής μου-όλοι σε κάποια στιγμή της ζωής τους είναι καλό να ζήσουν για λίγο έξω- τη βλέπεις αλλιώς τη φάση μετά, γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου και καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος είναι πιο μικρός απ'ότι νομίζεις, αλλά συνάμα και πολύ μεγάλος.

-Με τι ασχολείσαι όταν έχεις ελεύθερο χρόνο; 

Με τη μουσική, τη φύση, το φαγητό και τους ανθρώπους που αγαπώ.

-Παρακολουθείς τηλεόραση; Τι σου αρέσει να βλέπεις; Και τι δεν σου αρέσει φυσικά! 

Δε βλέπω πολύ τηλεόραση. Μου αρέσουν οι ταινίες, οι εκπομπές μαγειρικής και τα ντοκυμαντέρ. Ειδικά αυτά με θέμα τα ταξίδια ή το βυθό της θάλασσας! Δεν μου αρέσουν οι gossip εκπομπές και τα ριάλιτι που έχουν βγει τελευταία- καταλαβαίνω το λόγο ύπαρξής τους αλλά πιστεύω ότι ίσως να υπάρχουν κι άλλοι εναλλακτικοί τρόποι για να παρέχεις ένα θέαμα "ελαφρύ" και ξεκούραστο για κάποιον που γυρνάει στο σπίτι του και θέλει να δει κάτι που θα τον κάνει να ξεχαστεί.

-Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες για εσένα και δεν σε έχουν ρωτήσει ποτέ; 

Πιστεύω πολύ στη δύναμη του ανθρώπου- στο μυαλό του και στο πνεύμα του.
Νομίζω ότι οι δυνατότητες που έχει ο καθένας μας είναι ατελείωτες- δεν υπάρχει ταβάνι.
Όλοι τα μπορούμε όλα, αρκεί να το πιστέψουμε.
"Faith is a necessity to a man. Woe to him who believes in nothing." - Victor Hugo