Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

TV VOICE #13: Πώς μας φάνηκε το νέο studio των ειδήσεων του ΑΝΤ1;

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΛΕ ΚΥΒΩΝ ΗΡΘΕ Η ΑΛΛΑΓΗ!
Είχαμε να δούμε νέο σήμα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 από τα παλαιολιθικά χρόνια του Νίκου Ευαγγελάτου. Το μπλε χρώμα να κυριαρχεί και το σήμα του ΑΝΤ1 παγιδευμένο σε έναν κύβο και ακριβώς δίπλα τη λέξη NEWS. Πάνω από τέσσερα χρόνια χρειάστηκαν για να έρθει επιτέλους η ριζική αλλαγή και ανανέωση. Για να μη θυμηθώ τώρα τα τραγικά ροζ-μαύρα studio του καναλιού επί Ευαγγελάτου που ήταν ότι πιο κακόγουστο έχουμε δει σε ειδήσεις.

ΑΛΛΑΓΗ! Έφυγαν οι κύβοι! Το κανάλι έφτιαξε για το δελτίο του ένα μεγάλο studio, υπερσύγχρονο με μια μεγάλη οθόνη πίσω από την παρουσιάστρια Μαρία Χούκλη. Πλέον δεν υπάρχει αυτό το κουραστικό μπλε στους τίτλους αλλά ένα ωραίο άσπρο κάπως διάφανο. Πολύ καλή επιλογή!

Γενικά η νέα εικόνα των ειδήσεων σε συνδυασμό με την μετάδοση πλέον σε 16:9 είναι πολύ καλή. Αν και πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Τουλάχιστον τώρα η παρουσιάστρια έχει χώρο, άνεση και όλες τις τεχνολογίες με το μέρος της. Ως μοναδικό αρνητικό θα κρατήσω τον φωτισμό, που νομίζω είναι το μεγάλο πρόβλημα του σταθμού τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή σε σύγκριση με τον φωτισμό του Σρόιτερ στον Alpha, ο ΑΝΤ1 υστερεί κατά πολύ.

Αυτάαα!