Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Τηλεοπτικές άδειες: Εκτός διαγωνισμού το E!

Ανατροπή την τελευταία στιγμή σημειώθηκε στη διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών, καθώς σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η υποψηφιότητα του Epsilon και του κ. Βρυώνη κόβεται από την επόμενη φάση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με ανάρτηση στη Διαύγεια η υποψηφιότητα του Epsilon κόβεται τελικά γιατί δεν πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις από το νόμο.

Συγκεκριμένα αναφέρει η ανάρτηση:

Η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι (36) ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ' αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Βρυώνη που είναι ο ιδιοκτήτης του Epsilon αναφορικά με τη διάρκεια ισχύος της εγγυητικής επιστολής, γίνεται λόγος για τυπογραφικό λάθος και ήδη υπάρχουν επαφές με την τράπεζα στο Χονγκ Κονγκ προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα. newsit.gr