Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτό το ξένο φορμάτ εξετάζει μεγάλο κανάλι για τη νέα σεζόν!

Τα τηλεοπτικά κανάλια παρά την εξέλιξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ετοιμάζουν πυρετωδώς το πρόγραμμα της νέας σεζόν. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, γνωστός τηλεοπτικός σταθμός σκοπεύει να κάνει μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμά του τη νέα σεζόν με νέα προγράμματα και παραγωγές.

Ανάμεσα σε αυτές, οι ιθύνοντες αναζητούν μια νέα σειρά βασισμένη πιθανότατα σε αργεντίνικο φορμάτ. Η σειρά θα προβάλλεται στην prime time και θα είναι είτε καθημερινή είτε θα προβάλλεται 2-3 φορές την εβδομάδα. Να σημειώσω πως ισπανόφωνες σειρές που μεταφέρονται στην Ελλάδα σημειώνουν τεράστια επιτυχία (Συμμαθητές, Μουρμούρα, Λατρεμένοι μου γείτονες, Ευτυχισμένοι Μαζί, Βασιλιάδες, Πολυκατοικία, Μαρία η Άσχημη κ.α.).

Τo φορμάτ που προσεγγίζουν στενά οι υπεύθυνοι του καναλιού είναι το "Sres. Papis", δηλαδή "Αγαπημένοι Μπαμπάδες". Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τέσσερις άνδρες που πηγαίνουν τα παιδιά τους στο ίδιο νηπιαγωγείο. Εκεί γίνονται πολύ καλοί φίλοι. Ο καθένας τους έχει μια διαφορετική ιστορία, όμως όλοι μεγάλωσαν τα παιδιά τους χωρίς ή με λιγοστή γυναικεία παρουσία. Το αργεντίνικο φορμάτ έχει 184 επεισόδια και η ελληνική μεταφορά θα έχει, ανάλογα με τη συχνότητα προβολής, έναν ή δύο κύκλους.

Η συζήτηση βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο, αφού αναμένεται να εξεταστεί πολύ σοβαρά το οικονομικό κομμάτι. Ωστόσο, ήδη, έγιναν οι πρώτες επαφές με σεναριογράφους για να διαπιστωθεί αν μπορεί να προσαρμοστεί το σενάριο στα ελληνικά.

Αναμένουμε τις εξελίξεις.

Για τα σχόλιά σας: Μαρίνα Κίτση - marina.kitsi.lol@gmail.com