Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ποιοι θα πάρουν άδειες; Έρχεται συνεργασία-βόμβα!

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του διαγωνισμού για τις 4 τηλεοπτικές άδειες, ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών προσπαθούν να βρουν τον τρόπο για να διατηρήσουν την παρουσία τους στον χώρο. Από την πρώτη στιγμή, έγινε αντιληπτό πως η μείωση στο μισό των τηλεοπτικών σταθμών θα οδηγήσει στο λουκέτο μικρότερα κανάλια.

Ο πρόεδρος του Έψιλον, Φίλιππος Βρυώνης, συναντήθηκε προ ημερών με μεγαλομέτοχο του Mega. Στη συζήτησή τους, έγινε λόγος για ένταξη του πρώτου στην ομάδα των μετόχων του μεγάλου καναλιού. Από την ομάδα των εκδοτών, μάλλον αποχωρεί σιγά σιγά ο Σταύρος Ψυχάρης με τη ΔΟΛ, αφού η κυβέρνηση έχει εκφράσει πλέον ανοιχτά τη δυσαρέσκιά της απέναντι στο όνομά του. Έτσι, αναζητούνται νέα πρόσωπα που θα πάρουν μετοχές, θα στηρίξουν την περιβόητη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και έπειτα θα μπουν στον διαγωνισμό για τη διεκδίκηση άδειας. Από τους άλλους μετόχους, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με τον όμιλό του πιθανότατα δεν θα διεκδικήσουν αυτόνομη άδεια για το Star, αλλά θα επενδύσουν περισσότερα στο Mega. Να επισημάνουμε πως είναι πολύ πιθανό ο νέος σταθμός που θα προκύψει, να αλλάξει όνομα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, αν όλα πάνε καλά, τον νέο υπερ-σταθμό που θα συνδυάζει Mega-Star-Έψιλον.

Άδεια θα διεκδικήσει (και μάλλον θα πάρει) ο ΑΝΤ1 και ο Θοδωρής Κυριακού. Άγνωστο το μέλλον των Alpha και ΣΚΑΪ, αφού οι ιδιοκτήτες τους, Δημήτρης Κοντομηνάς και Γιάννης Αλαφούζος αντίστοιχα, θα κατέβουν στον διαγωνισμό χωρίς να γνωρίζουμε αν θα καταλήξουν με μια άδεια στα χέρια.

Πολύ κοντά σε τηλεοπτική άδεια είναι και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που σκοπεύει να μπει δυναμικά στον μιντιακό χώρο και κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνει.

Τέλος, σενάρια για άδειες σε Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και Τούρκο επιχειρηματία δεν ευσταθούν.

Μαρίνα Κίτση
marina.kitsi.lol@gmail.com