Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

"This Is Spata Live": Έτσι ξεφούσκωσε η εκπομπή του Δημήτρη και της Μαίρης!

Δημήτρης Ουγγαρέζος-Μαίρη Συνατσάκη! Ένα δίδυμο που ο ΑΝΤ1 έριξε στη μάχη της απογευματινής ζώνης εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες. Η εκπομπή "This Is Spata Live" παρουσιαζόταν από τον σταθμό και τους συμμετέχοντες ως μια ανατρεπτική νεανική εκπομπή ψυχαγωγικού περιεχομένου που θα προσέγγιζε τη ζώνη διαφορετικά από τις προϋπάρχουσες...

Η υποδοχή του κόσμου χλιαρή. Τα σχετικά υψηλά -για τον ανταγωνισμό της ζώνης- νούμερα, ξεφούσκωσαν πριν καν κλείσει η εβδομάδα και η πρωτιά στη ζώνη απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Τι έφταιξε όμως;

1. Μια κακή ομάδα που πλαισιώνει το δίδυμο. Άτονη και άοσμη η παρουσία της Σίσσυς Καλλίνη και του Σπύρου Σαμοΐλη και κάποιες φορές αντιτηλεοπτική η συμμετοχή του Σταμάτη Ντιν Νταν Ντον. Η Ιλένια Ουίλιαμς από την άλλη μοιάζει να μην έχει βρει τη θέση της στην εκπομπή.

2. Η αντιγραφή του παιχνιδιού του "ΦΜ live". Μεγάλο μέρος της εκπομπής αποτελεί ένα παιχνίδι ερωτήσεων με θέμα τη showbiz. Η ενότητα στην εκπομπή, δυστυχώς, δεν περιέχει τις ατάκες και το χιούμορ του Φώτη και της Μαρίας, γι' αυτό και κουράζει.

3. Οι φάρσες. Μια πρωτότυπη ιδέα για τη ζώνη ήταν η παρουσία φαρσών σε celebrities. Τα πρώτα δείγματα, βέβαια, φαίνεται πως έχουν σκοπό την προώθηση προσώπων του σταθμού και όχι το γέλιο.

4.Οι καλεσμένοι. Τελείως περιττή και κουραστική και η παρουσία καλεσμένων. Οι συντελεστές της εκπομπής φαίνεται πως προσπαθούν με τη βια να εντάξουν τον καλεσμένο στη ροή της εκπομπής, που δίνει τη γενικότερη αίσθηση κακού δοκιμαστικού.

5. Ο gossip σχολιασμός. Ήδη από τις πρώτες μέρες φάνηκε πως η χρήση σφραγίδων-βραβείων για τον σχολιασμό δεν αποδίδει. Η προσπάθεια των συντελεστών να πρωτοτυπήσουν δεν πέτυχε και έφερε αντίθετα αποτελέσματα.

6. Η απουσία νεανικών θεμάτων. Αλήθεια, που είναι η νεανική ματιά της εκπομπής; Το χαμηλό μπάτζετ της εκπομπής ίσως δεν επιτρέπει ρεπορτάζ και πρωτότυπα βίντεο. Ωστόσο, θα μπορούσαν τουλάχιστον να υπάρχουν βίντεο από το διαδίκτυο και τα social media.

Και για να είμαστε δίκαιοι, στα θετικά συγκαταλέγονται η πολύ καλή χημεία του ζευγαριού αλλά και η στήλη "Ougachallenge" του Δημήτρη Ουγγαρέζου.

Τα παραπάνω σφάλματα απομάκρυναν το τηλεοπτικό κοινό από τον ANT1 και ευνόησαν τους αντιπάλους τους. Έτσι η σταθερή αξία "Τατιάνα Στεφανίδου" κερδίζει στο σύνολο του κοινού και η Κατερίνα Καινούργιου (που τελευταία έκανε πιο γυναικεία την εκπομπή της) προηγείται στα νεανικά και γυναικεία κοινά.

Μαρίνα Κίτση
marina.kitsi.lol@gmail.com