Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Star: Οι ειδικοί στον λάθος προγραμματισμό!

Μία από τις χειρότερες χρονιές του διανύει φέτος ο τηλεοπτικός σταθμός Star. Πολλές ημέρες, μάλιστα, βρίσκεται πολύ κοντά στο Έψιλον στους μέσους όρους τηλεθέασης. Κατά τη γνώμη μου μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι' αυτή την αποτυχία φέρει ο λάθος προγραμματισμός...

Καθημερινά παρακολουθούμε μια σειρά από προγράμματα που απευθύνονται σε τελείως διαφορετικά κοινά. Ξεκινώντας, η Πόπη Τσαπανίδου προσπαθεί να κάνει ενημέρωση στην ζώνη που η ψυχαγωγία ανθίζει με μια εκπομπή από τις 10 μέχρι τις 12. Τότε, κι ενώ τα πρωινά παίρνουν φόρα και συγκεντρώνουν τους περισσότερους τηλεθεατές (αφού μπαίνουν στην πάντα ενδιαφέρουσα τελευταία ώρα της εκπομπής) αρχίζει η Ζήνα Κουτσελίνη με μια εκπομπή που έχει πλέον επικεντρωθεί στις συνεντεύξεις. Γιατί λοιπόν ο τηλεθεατής να αλλάξει κανάλι και να δει μια κατάθεση ψυχής στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" ενός επώνυμου ή όχι, ενώ έχει μπροστά του μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη ενός ηθοποιού, παρουσιαστή κτλ. στο "Πρωινό"; Το δεύτερο μισό της εκπομπής παίζει απέναντι από την Ελένη Μενεγάκη, που έλκει σαν μαγνήτης το γυναικείο κοινό. Όσοι πάλι θελήσουν να παρακολουθήσουν τη Ζήνα, έχουν ήδη χάσει τη μισή εκπομπή.

Αμέσως μετά έρχεται η ξένη σειρά "House" σε μια ζώνη που είναι τελείως παράταιρη και στη συνέχεια (ενώ ακόμα υπάρχει η Ελένη) αρχίζει το "ΦΜ live". Ο Φώτης και η Μαρία, λοιπόν, καλούνται να βρουν και να προσελκύσουν κοινό που εκείνη την ώρα είναι στη μέση άλλων εκπομπών. Κάτι τέτοιο είναι προφανώς ανέφικτο! Έπειτα, το "Blind Taste" ψάχνει το κοινό του σε μια ζώνη με 3 ζωντανές εκπομπές και έναν σαρωτικό Άκη Πετρετζίκη με επίσης μαγειρική εκπομπή. Η καθημερινή σειρά "9 μήνες" και ο "Τροχός της τύχης" που είναι τοποθετημένα σε ορθότερες ζώνες σημειώνουν και μεγαλύτερες τηλεθεάσεις.

Το πρόγραμμα του σταθμού στερείται ροής, αφού κάθε εκπομπή απευθύνεται σε άλλη μερίδα τηλεθεατών. Αρχικά ενημέρωση, μετά συνεντεύξεις κι από εκεί σε ξένη σειρά και αργότερα σε ζωντανή ψυχαγωγική εκπομπή. Για την συνέχεια διαγωνισμός μαγειρικής που προηγείται μιας καθημερινής σειράς που δίνει lead in σε τηλεπαιχνίδι για να περάσουμε τελικά στο δελτίο ειδήσεων... Εγώ κουράστηκα!

Υ.Γ. Η πρωτοτυπία του σταθμού συνεχίζεται, αφού η νέα κωμική σειρά "Τρελή Οικογένεια" θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 21:00, σε μια ζώνη που δεν θυμάμαι να έχει ξανατοποθετηθεί καινούρια σειρά!

Μαρίνα Κίτση
marina.kitsi.lol@gmail.com