Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

"Καλημερούδια": Μόνο με ριζικές αλλαγές θα πάρει τα πάνω του το πρωινό της Ντορέττας!

Φόρα, φόρα κατηφόρα για το πρωινό του Mega, που σημειώνει διαρκώς αρνητικά ρεκόρ τηλεθέασης. Τα προβλήματα πολλά και η επίλυσή τους προϋποθέτει ένα γερό ξεκαθάρισμα στους συντελεστές της εκπομπής.

Τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν αποχωρήσεις μελών του πάνελ, αν και κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν εντοπίζεται ακριβώς εκεί. Μετά την αποχώρηση της Φαίης και του Γιώργου από το σταθμό δημιουργήθηκαν τρεις εκπομπές για την πρωινή ζώνη. Εκπομπές εκ πρώτης όψεως διαφορετικές αλλά ουσιαστικά ακριβώς ίδιες. Όλα τα χρόνια πίσω από τις κάμερες βρίσκεται η ίδια ομάδα, οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια μυαλά που προσπαθούν δια της βίας να προσαρμόσουν κάθε παρουσιαστή στη σκαλέτα του "Πρωινό mou". Έβαλαν τον Κωστόπουλο να σχολιάζει αλά "Λιάγκα", τον Σεφερλή να αφήσει τα παιχνίδια και τις φάρσες που χτύπαγαν 60αρια και να κάνει σκληρό gossip και τώρα τη Ντορέττα να προσπαθεί να μιμηθεί τους απέναντι στον τρόπο παρουσίασης. Το ερώτημα που τίθεται... Αν σου καταστραφεί έτσι μια εκπομπή, του χρόνου δεν αλλάζεις προσέγγιση; Δεν αλλάζεις συνεργάτες;

Ακόμη, η εκπομπή "Καλημερούδια" βγάζει ένα κακό οπτικό αποτέλεσμα που συνδυάζει ψυχρή, παλιομοδίτικη σκηνοθεσία, κακή φωτογραφία, κακόγουστα γραφικά και ένα παγερό σκηνικό που προέκυψε κόβοντας και ράβοντας άλλα σκηνικά, παλαιότερων ετών. Βέβαια, σχετικά με τη φωτογραφία, μαθαίνω πως ο εξοπλισμός (φώτα, κάμερες, φακοί κτλ.) στο στούντιο που βγαίνει το πρωινό είναι πολύ παλιός και η εικόνα που βγάζει είναι αναπόφευκτα κάκιστη.

Σχετικά με τα πρόσωπα του πάνελ πρέπει άμεσα να δοθούν ρόλοι και αρμοδιότητες. Όπως οι συνεντεύξεις του Χαρισόπουλου είναι ενδιαφέρουσες και βγάζουν ειδήσεις, έτσι και οι υπόλοιποι οφείλουν να αναλάβουν μία στήλη. Όχι απαραίτητα συνέντευξη. αλλά ακόμη και ρεπορτάζ δρόμου ή κοινωνικά θέματα. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Κώστας Μαρτάκης και η Μαριέλλα Σαββίδου έχουν τις ανάλογες δυνατότητες για να το κάνουν. Η "Ρένα της Φτελιάς" από την άλλη, μια μάλλον αδιάφορη παρουσία σε μια αδιάφορη εκπομπή.

Κλείνοντας, θεωρώ πως στο Mega πρέπει να αναζητήσουν δυνατά πρόσωπα πίσω από τις κάμερες. Ακόμη και με την υπάρχουσα σύνθεση του πάνελ, η εκπομπή μπορεί να βελτιωθεί. Για να συμβεί, όμως, αυτό απαιτείται συγκερασμός των νέων ανθρώπων με τις φρέσκες ιδέες τους και της εμπειρίας των παλαιότερων. Κάπως έτσι εξελίχθηκε και το "Πρωινό" στον ΑΝΤ1, δημιουργώντας μια πανίσχυρη ομάδα μπρος και πίσω από τον φακό.

Μαρίνα Κίτση
marina.kitsi.lol@gmail.com