Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Πώς μας φάνηκαν τα "Φονικά Μυστικά" της Άννας Δρούζα;

Αρκετά καθυστερημένα σε σχέση με τα άλλα κανάλια, το Mega αρχίζει δειλά δειλά να ρίχνει στη μάχη της τηλεθέασης τα νέα προγράμματα που ετοιμάζει. Το βράδυ της Τρίτης, λοιπόν, στις 23:00 έγινε η πρεμιέρα της εκπομπής "Φονικά μυστικά" με την Άννα Δρούζα. Έχοντας παρακολουθήσει το τρέιλερ και έχοντας διαβάσει το δελτίο τύπου του σταθμού, ήμουν περίεργη για το περιεχόμενο της εκπομπής κι έτσι παρακολούθησα την πρεμιέρα...

Είμαι κι εγώ μια από αυτούς που αναρωτήθηκαν: Η Δρούζα στο Mega; Από πού και ως πού; Κι όμως, η Άννα Δρούζα ταίριαξε απόλυτα στο νέο πρόγραμμα του σταθμού. Ας μιλήσουμε πρώτα για την εκπομπή... Πρόκειται για αφήγηση γεγονότων και ιστοριών γύρω από κοινωνικά προβλήματα και εγκλήματα. Η αφήγηση γίνεται από ηθοποιούς που υποδύονται τα φυσικά πρόσωπα με τη μορφή συνέντευξης. Ακόμη ενδιάμεσα παρεμβάλλονται ειδικοί αναλυτές και επιστήμονες. Η εκπομπή ακολουθεί το πρότυπο των ντοκιμαντέρ του εξωτερικού που συνδυάζουν αφήγηση και δραματοποίηση των γεγονότων. Μου θύμισε αρκετά το "Hashtag" στο Έψιλον και τους "Ήρωες ανάμεσά μας" του ΑΝΤ1.

Ας απαριθμήσουμε επιγραμματικά θετικά και αρνητικά:

Θετικά: Τα "Φονικά Μυστικά" είναι μια πολύ καλαίσθητη εκπομπή με ωραία σκηνοθεσία και γρήγορο μοντάζ. Μαζί με το "Jenny Jenny", κατά τη γνώμη μου, διδάσκουν στην τηλεόραση αισθητική. Το αποτέλεσμα εικόνας που παρακολουθήσαμε μπορεί να ανταγωνιστεί ανάλογες εκπομπές του εξωτερικού. Ένα ακόμη θετικό της εκπομπής είναι ότι δεν είναι προσωποκεντρική. Δίνεται έμφαση στους πρωταγωνιστές, το πρόβλημα και την ιστορία και δεν περιστρέφονται όλα γύρω από την παρουσιάστρια.

Αρνητικά: Η εκπομπή δεν ταιριάζει στην βραδινή ζώνη, αφού το ελληνικό κοινό προτιμά πιο ανάλαφρα προγράμματα που το χαλαρώνουν. Η εκπομπή πιθανώς να ταίριαζε σε μια πιο late night ζώνη. Στη ζώνη δηλαδή που και ο ΣΚΑΪ προβάλλει ανάλογα προγράμματα. Μια άλλη ατέλεια είναι οι επιλογές ορισμένων ηθοποιών που δεν έπεισαν τον τηλεθεατή και θύμισαν "Οικογενειακές ιστορίες". Τέλος, οι ίδιες οι ιστορίες πρέπει να επεξεργάζονται περισσότερο ώστε να μην κάνουν κοιλιά και κουράζουν τον τηλεθεατή.

Αυτά για σήμερα, περισσότερες κριτικές προσεχώς!

Μαρίνα Κίτση
marina.kitsi.lol@gmail.com